Historische Kring Nieuwpoort

Nieuwpoort - Groot-Ammers - Langerak - Streefkerk

19-3-2016 Bezoek Hollandse Ver. voor Genealogie

Zaterdag 19 maart zijn we uitgenodigd voor een bezoek aan de Hollandse vereniging voor Genealogie "Ons Voorgeslacht" in Delft, waar onze leden Sylvia Buit en Wil de Graaf als vrijwilliger werken.

Programma:

09.00 uur vertrek vanuit Nieuwpoort

10.30-12.00 uur Rondleiding door het verenigingscentrum annex bibliotheek
12.00-12.30 uur Pauze
12.30-16.30 uur Genealogie in de Alblasserwaard* of een stadswandeling door Delft**.

Genealogie in de Alblasserwaard
Deze middag zullen een aantal deskundigen aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden. Zij doen geen onderzoek voor u, maar kunnen wel aanwijzingen geven en laten zien wat het Verenigingscentrum op dit gebied beschikbaar heeft. Specifieke vragen kunt u van te voren sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat de vragen enigzins bekeken / verdeeld worden. Dit programma is ook toegankelijk voor leden van "Ons Voorgeslacht".

Stadswandeling Delft
U kunt op eigen houtje wandelen/winkelen in Delft, maar er zijn ook een aantal (beschreven) themaroutes:
- handlanger van de Houtwurm (over geboren en getogen inwoners van Delft)
- De Delftse School (over Vermeer, De Hoogh en Fabritius)
- Vader en Moeder des Vaderlands (een wandelroute over de Oranjes)

Lunch: naast koffie/thee is er geen catering aanwezig. Mocht u niet gaan wandelen in Delft, dan kunt u in de pauze uw eigen meegebrachte lunch opeten.

Vervoer:
We zullen met eigen vervoer naar Delft reizen en parkeren (gratis) bij het verenigingscentrum. Als u (mede-)passagiers meeneemt, krijgt u een vergoeding van EUR 0,20 p/km. Als u zelf niet rijdt betaalt u EUR 8,00 als bijdrage in de vervoerskosten. Verder zijn er geen kosten aan het bezoek verbonden.

Opegeven kan bij Marian van Drenth, tel. 0184-602410 of via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Copyright Historische Kring Nieuwpoort © 2017. All Rights Reserved.