Historische Kring Nieuwpoort

Nieuwpoort - Groot-Ammers - Langerak - Streefkerk

25 maart 2015 ledenreis naar Mauritshuis

Het Mauritshuis vormt samen met het Paleis op de Dam één van de belangrijkste bouwprojecten van Jacob van Campen, Graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen (1604-1679) gaf hem opdracht voor de bouw van het naar hem vernoemde woonhuis, het huidige Mauritshuis. De Galerij werd door Prins Willem van Oranje Nassau gebouwd om zijn omvangrijke kunstverzameling in onder te brengen.

We zullen 25 maart om 09.00 uur vertrekken vanaf Hoogstraat 53 Nieuwpoort en per bus naar Den Haag rijden. U wordt verzocht om 08.50 uur op de Dam klaar te staan. U kunt entreekaarten bestellen en deelnemen aan de rondleiding in het Mauritshuis. Het Mauritshuis en de Galerij van Prins Willem V zijn gratis toegankelijk voor Museumjaarkaarthouders. Indien u dit wenst kunt u ook een gedeelte van de dag op eigen gelegenheid in Den Haag doorbrengen. U wordt weer verwacht bij het vertrekpunt van de bus om 16.00, om met elkaar de terugreis aan te vangen. We verwachten rond 17.30 uur in Nieuwpoort terug te keren.

Er zijn nog een aantal plaatsen vrij is de bus. Wilt u mee: tel. 06-38897113 en spreek een bericht in. U wordt z.s.m. teruggebeld.

 

 


Copyright Historische Kring Nieuwpoort © 2017. All Rights Reserved.